Pastaraisiais mėnesiais iš Lietuvos regionų ateina vis daugiau teigiamų naujienų. Pavyzdžiui, Utenos regione neseniai buvo atidarytas naujas parkas, suteikęs gyventojams galimybę naudotis taip reikalinga žaliąja erdve poilsiui ir rekreacijai. Parke lankytojams taip pat siūloma daugybė veiklų, įskaitant pasivaikščiojimo takus, dviračių takus ir žaidimų aikšteles. Be to, Klaipėdos apskrityje neseniai paskelbtas naujas festivalis, skirtas vietos kultūrai ir paveldui puoselėti. Renginio metu vyks tradicinės muzikos ir šokių pasirodymai, taip pat bus galima paragauti vietos restoranų ir prekybininkų maisto. Galiausiai, Vilniaus regione statomas visiškai naujas mokslo centras, kuris atvėręs duris taps inovacijų centru. Centre bus siūlomos įvairios edukacinės programos ir užsiėmimai tiek vaikams, tiek suaugusiesiems, suteikiant galimybę daugiau sužinoti apie juos supantį pasaulį. 

Kiekviename regione galime rasti vietos istorijos muziejų, kuriame eksponuojami tik tam regionui priskiriami eksponatai: leidiniai, archeologiniai radiniai, tradiciniai drabužiai, amatų įrankiai ir pan. Regionai savo lankytinomis vietomis niekuo nenusileidžia didmiesčiams, o tai rodo, kad Lietuva yra pasiryžusi investuoti į savo regionus, kurdama galimybes augti ir mažinti atskirtį tarp miestų ir rajonų. 

Visoje šalyje atidaromi nauji parkai, rengiami festivaliai, steigiami mokslo centrai. Dėl vietų stygiaus, finansinių aspektų, teisės aktų reikalavimų miestai tampa nepatrauklūs naujiems projektamas vystyti, todėl vis dažniau yra atsigręžiama į regionus. Kad tai yra teisingas sprendimas – įrodo puliariausi ir lankomiausi festivaliai: Galapagai (Zarasų raj.), Karklės festivalis, Granatos live (Rumšiškės, Kauno raj).